IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Guinness отваря първата си пивоварна в САЩ от 60 години

Компанията обаче няма да произвежда своите известни стаутове на място

16:58 | 29.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Култовият бранд Guinness ще отвори първата си пивоварна в САЩ от над 60 години след инвестиция от 80 млн. долара, пише CNBC.

Собственикът на марката - Diageo, обяви, че пивоварната до Балтимор ще включва център за посетители, ресторант с 270 места и място за дегустация. За целта ще бъдат създадени около 200 работни места. 

Guinness е създадена в Ирландия през 1759 г., а нейният тъмен стаут се превърна в световно известна марка. Производителят на бира твърди, че нито един вид стаут на компанията няма да се прави в Мериленд, защото новата пивоварна първоначално ще се фокусира върху производството на вида лагер. 

Според доклад за 2016 г. на Beer Institute американската алкохолна индустрия носи по над 250 млрд. долара на икономиката всяка година. Но секторът преживява големи промени, тъй като по-младите потребители се насочват от американските марки към европейските и към т.нар. крафт бири.

“САЩ са може би най-динамичният и вълнуващ пазар на бира в света в момента, а ние просто искаме да сме близо до екшъна”, коментира Diageo в изявление.

“Да имаме пивоварна в САЩ ще ни помогне да разберем и да отговорим на тенденциите по-бързо”, посочва още компанията.

В момента Guinness прави бира в 49 държави, но до момента имаше слабо присъствие в САЩ. За кратко тя е разполагала със собствена пивоварна в Ню Йорк между 1949 и 1954 г.

Новото място в Балтимор ще отвори врати официално на 3 август.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:13 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още