IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Офертата за обяд с Уорън Бъфет надвиши 3 милиона долара

Онлайн аукционът, който набира средства за работата на Glide Foundation, помагаща на бездомните в Сан Франциско, ще приключи в петък вечерта

17:45 | 01.06.18 г. 4
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Цената за частен обяд с инвеститора Уорън Бъфет може да постави рекорд тази година. Офертите за обяда вече надвишиха 3 милиона долара, предаде Асошиейтед прес.

Онлайн аукционът, който набира средства за работата на Glide Foundation, помагаща на бездомните в Сан Франциско, ще приключи в петък вечерта, като до петъчната сутрин цената на офертите за обяда задмина 3 милиона долара.

Рекордните суми, които победителите в аукциона през 2012 и 2016 година платиха - 3 456 789 долара, остават най-скъпата благотворителна оферта в eBay.

Бъфет е набрал за фондация Glide над 26 милиона долара чрез своите аукциони през последните 18 години. Лицата, които надават на търговете му, продължават да плащат високи цени, за да имат възможността да поговорят с известния инвеститор и филантроп, който ръководи базираната в Небраска Berkshire Hathaway. Чрез събитията се набира значителна част от 20-милионния годишен бюджет на Glide.

Бъфет подкрепя фондацията заради забележителната ѝ благотворителна дейност в помощ на хората. Първата му съпруга Сузи го запознава с дейността на организацията, след като работи там като доброволец.

"Glide наистина работи с хора, които са достигнали дъното, и им помага да си стъпят на краката, прави го от десетилетия", твърди Бъфет.

Glide предоставя храна, грижа за здравето, обучение за работа, рехабилитация и подкрепа за намиране на жилище на бедните и бездомните.

Бъфет е разказвал, че по време на обедите са му били задавани въпроси по различни теми. Единствената тема, която не се коментира, е каква ще е следващата му инвестиция.

Победителите от аукциона обикновено обядват с Бъфет в стек ресторанта "Смит енд Воленски" в Ню Йорк, който дарява поне 10 00 долара на Glide, за да е домакин на събитието.

Компанията на Бъфет притежава над 90 компании в областта на застраховките, обзавеждането, железопътния транспорт, бижутерството, комуналните услугии други. Berkshire Hathaway има големи инвестиции в Coca-Cola, Apple, American Express, Wells Fargo & Co.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:08 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 1
ivancholak
преди 5 години
ми много пари има напечатани
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 2
majnata
преди 5 години
Будалите са горивото в бизнеса ... особено будалите с пари .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 1
Sakamano
преди 5 години
Спомням си, че преди време някой беше готов да си даде г.з. за подобна среща, а днес дядо Бъфет си е същият успял инвеститор, само дето се разбра, че не одобрява разни тръмпaнaри. Ех, дребни душици...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още