IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Онлайн покупките по празниците в САЩ ще достигнат рекордните 143,7 млрд. долара

Това е с 14,1% повече от предходната година, показва проучване на Adobe Analytics

18:12 | 16.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Онлайн покупките по празниците в САЩ ще достигнат рекордните 143,7 млрд. долара

По време на предстоящия празничен сезон тази година се очаква рекорден брой на покупките, направени онлайн. Според прогнозите през ноември и декември ще бъдат похарчени 143,7 млрд. долара чрез дигитални устройства, което е 14,1% повече от преди година, показва проучване на Adobe Analytics, което проследява трансакции за 80 от 100-те най-добрите онлайн търговци на дребно в САЩ, включително Walmart и Amazon.

Очаква се продажбите по време на Кибер понеделник да достигнат 9,4 млрд. долара, което е близо 19% повече спрямо миналата година, заяви Adobe, цитиран от CNBC. Очаква се онлайн продажбите през Черния петък да бъдат 7,5 млрд. долара, което е увеличение от 20,3% спрямо предходната година. Продажбите за Деня на благодарността, направени по интернет, се очаква да скочат с 19,5% до 4,4 млрд. долара.

Но уловката през този сезон е, че търговците на дребно ще трябва да се борят по-усърдно за тези похарчени долари. Има шест по-малко дни между Деня на благодарността и Коледа тази година и това се оказва най-краткият празничен сезон. Walmart вече започна да предлага промоционални сделки онлайн по-рано, отколкото досега, заради по-краткия сезон. Изпълнителният директор на Target Брайън Корнел каза по-рано този месец: „Всеки ден ще се брои".

„Ние определено очакваме търговците на дребно да стимулират отстъпки и продажби много по-рано и много по-последователно през целия сезон“, казва Нейт Смит, мениджър на маркетинг на продукти за Adobe Analytics. „Ще видите това през ноември".

Освен големите отстъпки, компаниите ще се опитат да примамят купувачите с опции за ускорена доставки, нови програми за лоялност и събития в магазините. Глобалният фестивал на пазаруването, иницииран от китайския гигант за електронна търговия Alibaba, известен като Деня на самотните сърца на 11 ноември, също предизвика търговците на дребно в САЩ да предлагат сделки, които да съответстват на треската за пазаруване в Китай.

Adobe Analytics прави прогноза кои са най-добрите дни за пазаруване онлайн, възоснова на отстъпките, които търговците на дребно правят предходните години. Обикновено по време на Черния петък цените на електрониката са намалени с около 9% и можете да спестите 6% при покупка на спортни стоки. Играчките са с 32% по-евтини на 1 декември. И ако можете да си позволите да изчакате, електрониката обикновено е с 27% по-евтина на 27 декември.

Националната федерация за търговия на дребно в САЩ прогнозира, че общите продажби на дребно по време на празничния сезон ще нараснат с 3,8% до 4,2% тази година, изключвайки категориите автомобили, бензин и ресторанти. Това се равнява на продажби между 727,9 млрд. и 730,7 млрд.долара.

Но от индустриалната търговска група заявиха, че „несигурността по отношение на търговията“ в крайна сметка може да създаде пречки за успешните продажби по време на празничния сезон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още