Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Печалбата на Puma за тримесечието се е увеличила двойно

Германският производител на спортни стоки заяви, че очаква печалбата за 2018 г. да нарасне с една трета

Печалбата на Puma за тримесечието се е увеличила двойно

Снимка: Архив Ройтерс

Германският производител на спортни стоки Puma заяви в понеделник, че очаква да увеличи оперативната си печалба с една трета през 2018 г. и да повиши продажбите си с 10%, след като отчете стабилни финансови резултати за четвъртото тримесечие на 2017 г., подкрепен от силното търсене на маратонките му, съобщава Ройтерс.

Puma, която продължава да изостава зад германския си конкурент Adidas и пазарния лидер Nike, съживи представянето си през последните години, фокусирайки се върху футбола, тичането и моторните спортове, както и върху продуктите си за жени, партнирайки си с известни лица като певицата Риана.

Puma отчете над двоен ръст на печалбата за тримесечието преди лихвите и данъците до 30 млн. евро. В същото време валутно коригираните продажби са скочили с 14,5% до 1,04 млрд. евро, което до голяма степен съответства на средните оценки на анализаторите.

Ръстът на продажбите е бил особено силен при ключовия му бизнес със спортни обувки, като повишението е от 19%. Продажбите са нараснали най-бързо в Европа, Близкия изток и Африка – с 18,5%, следвани от американските континенти с 14%.

Puma, чиито акции се сринаха миналия месец, след като френската компания майка Kering заяви, че ще разпредели бранда сред акционерите си, в петък обяви планове за изплащането на еднократен дивидент от 12,50 евро на акция за 2017 г.

Главният изпълнителен директор на Puma Бьорн Гулден заяви, че натрупаната инерция от 2017 г., както и позитивните реакции от потребители и партньорски търговци на дребно, правят компанията позитивно настроена за 2018 г., очаквайки 10-процентен ръст на продажбите при постоянни валутни курсове.

Puma очаква печалбата преди лихвите и данъците за 2018 г. да бъде между 305 и 325 млн. евро спрямо 245 млн. евро през 2017 г.

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Творба на Банкси за борбата със замърсяването беше продадена за над 100 000 лири