IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Провинция Хайнан дава достъп до Facebook и Twitter, за да привлече туристи

Тази стъпка представлява рядко срещано отклонение от поддържаната дълго време позиция на Китай във връзка с интернет

15:55 | 22.06.18 г.
<p>
	Хайку, провинция Хайнан. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Хайку, провинция Хайнан. Снимка: Архив Ройтерс

Южната китайска провинция Хайнан ще предложи на туристите неограничен достъп до Facebook, Twitter и YouTube като част от новите инициативи за подпомагане и развитие на туризма, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Островната провинция, известна като Китайския Хавай заради мекия си климат и пълната с курорти брегова линия, ще създаде специална "зона за събиране" за чуждестранните туристи, където те ще имат достъп до такива сайтове.

Правителството на провинция Хайнан дава повече подробности за плана си на своя уебсайт.

Тази стъпка представлява рядко срещано отклонение от поддържаната дълго време позиция на Китай във връзка с интернет. Редица чуждестранни сайтове са забранени в името на поддържането на социална стабилност. Това ограничение е наречено иронично от страстните потребители на интернет "Великата китайска защитна стена" (Great Firewall).

Китай обяви през април, че има намерение да превърне Хайнан в международна зона за свободна търговия до 2020 година. Тази новина предизвика краткосрочен бум в закупуването на недвижими имоти на острова.

Според обявения план провинция Хайнан има за цел да увеличи годишния брой на туристите с 25 процента до поне 2 милиона до 2020 година и ще поощрява туризма с реклами по чуждестранни канали като BBC и CNN.

Местните власти посочиха, че ще бъдат отделени средства и за увеличаване до 2020 година на броя на директните международни полети от и за Хайнан до 100 и че ще се отменят ограниченията за чуждестранни инвестиции във въздушния, железопътния и воден транспорт.

Островът ще осигури от 2019 година и ползването на чуждестранни кредитни и дебитни карти като Visa и MasterCard в големите туристически обекти, хотели и магазини.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:34 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още