IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Автомобил на Tesla се блъсна в камион

Все още не се знае дали функцията автопилот е била включена

17:34 | 14.05.18 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Автомобил Model S на американския производител на електромобили Tesla се е блъснал в камион на пожарната на Южен Джордан, Юта, късно в петък, след като не е успял да спре на червен светофар, обяви местната полиция в понеделник, цитирана от Ройтерс.

Колата на Tesla е пътувала с 95 км/час, когато е ударила товароподемен камион, спрял на червен светофар в американския град, съобщават от полицията.

Шофьорът на автомобила е със счупен глезен и е бил откаран в болница. За наранявания на шофьора на камиона не се съобщава, се казва още в изявлението на полицията.

Според свидетели автомобилът Tesla не е опитал да спре преди сблъсъка, се вижда от изявлението. Засега не се знае дали функцията за автопилот е била включена в момента на удара.

Тесла не е отговорила веднага на запитванията за коментар.

Американската агенция за пътна безопасност съобщиха миналата седмица, че разследват инцидент с Tesla във Форт Лодърдейл, Флорида, при който загинаха двама тийнейджъри, а друг бе ранен. Това е четвъртото разследване на агенцията на катастрофа с електрически автомобили на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:32 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 0
dzk
преди 5 години
Нищо не се опитват да изтъкнат. Просто се търси сензацията. Дори и там, където няма сензация.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 2
lyusien
преди 5 години
Не стотици хиляди други автомобили от други марки катастрофират по пътищата на С А Щ но новините са само за автомобили Тесла Въпреки че още не е ясно че автопилота е бил включен И въпреки това бъдещето е на електроавтомобилите Тесла и Елон Мъск и нищо не може да ги спре
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 1
Sakamano
преди 5 години
Не разбирам какво се опитват да изтъкнат медиите, че Теслите са много опасни или безопасни? Защото подобни инциденти с други марки коли стават стотици, но те никога не попадат в световните новини.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още