IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW работи по модел, с който да отговори на Rolls-Royce Cullinan

Ръководството на BMW все още не е взело окончателно решение по какъв път да поеме луксозният автомобил

13:50 | 19.05.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;<span style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: Tahoma, Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif;">BMW Design</span></em></p>

Снимка: BMW Design

Компанията BMW е регистрирала търговската марка X8 и ще предложи луксозен кросоувър с това име. Стандартните версии ще се конкурират с моделите на Range Rover и бъдещото Auid Q8, а топ изпълненията ще бъдат директни съперници на Bentley Bentayga, Lamborghini Urus и Rolls-Royce Cullinan.

Директорът на отдела за разработки на баварския концерн Клаус Фройлих потвърди пред Autocar предстоящото излизане на подобен модел, но отказа да разкрие подробности. Причината е, че ръководството на BMW все още не е взело окончателно решение по какъв път да поеме луксозният автомобил.

Първият вариант е стандартен – BMW X8 да стане купеобразна версия на бъдещото X7, което ще се появи на пазара до края на годината. Така баварците действат с X5, който бе превърнат в крос-купе X6, както и с X3, който след преработка на каросерията стана X4.

Втората възможност е новото X8 да представлява удължен вариант на X7, като ще има по-просторен салон и прав покрив. Във всички случаи кросоувърът ще се предага с 4 или 5 места, докато X7 ще има и версия със 7 седалки. Идеята е да се акцентира върху лукса и удобство на возещите се втория ред пасажери.

Повече по темата четете в Automedia.bg. 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още