IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford вече спря два популярни модела

Седанът Focus и хибридният C-Max са първите жертви на новата стратегия

17:09 | 13.05.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Компанията Ford започна да осъществява стратегията си, която предвижда спирането на производството и продажбите на леки модели на пазара в САЩ. Първите две „жертви” на новия план са седанът Ford Focus и хибридният C-Max, чието производство приключи, съобщи Automedia.bg.

Във Ford са си поставили за цел през 2020 г. около 90% от гамата на марката в Щатите да се състои от всъдеходи и пикапи. Единствените два леки модела, които ще останат, са купето Mustang и Focus Active (крос-версия на популярния хечбек).

„Никой във Ford не иска да загуби клиентите ни, а точно обратното. Опитваме се да им предложим нещо, от което те имат нужда. Не е вярно, че гоним единствено печалба, тъй като ще произвеждаме съвременни модели от всяка ценова категория”, обясни главният изпълнителен директор на компанията Джеймс Хакет.

Компанията вече работи върху два нови кросоувъра - Maverick и Timberline, като е запазила имената им в патентното ведомство на САЩ. Освен това Ford ще предложи хибридни модификации на най-популярните си модели в Северна Америка -  F-150, Mustang, Explorer, Escape и Bronco. Те ще бъдат последвани от старт на производство на ново поколение електромобили.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 2
vzhekoff
преди 5 години
"Клиентът има право да си купи какъвто си иска цвят кола, стига този цвят да е черен." Хенри Форд.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още