IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Южнокорейският бизнес на General Motors е изправен пред фалит до 20 април

Автомобилният производител се нуждае от 600 млн. долара

15:49 | 27.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Южнокорейският бизнес на General Motors е изправен пред фалит, ако не се постигне споразумение за намаляване на разходите за труд до 20 април, което засилва натиска върху компанията и южнокорейското правителство за бързо постигане на споразумение за спасителен план, съобщи Ройтерс.

Американският производител на автомобили обяви през февруари, че ще затвори един от четирите си завода в Южна Корея и поиска правителствена подкрепа и отстъпки, за да остане на пазара в Южна Корея.

Бари Енгъл, президентът на GM International, изчисли нужната сума за справяне с кризата на 600 млн. долара до края на следващия месец. 

GM е поискалa от Южна Корея да инжектира средства в GM Korea чрез държавната Корейска банка за развитие (KDB), която притежава дял от 17% в компанията. Корейската банка може да осигури финансиране в размер на около 476 млн. долара.

Официалният представител обаче заяви, че е необходимо да се проучи внимателно предложението на GM, за да се определи дали инвестиционният план е достатъчен за спасяването на компанията, която пряко дава работа на около 16 хил. работници.

Министърът на търговията на Южна Корея също заяви пред парламента, че правителството е поискало одит на "непрозрачното" управление на GM в страната.

Кризата с GM създаде предизвикателства за администрацията на президента Мун Дже-Ин, който дойде на власт през миналата година, обещавайки негов приоритет да бъде създаването на работни места.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:35 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още