IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колите на Tesla ше се продават все по-близо до България

До края на годината продукцията на марката стъпва на турския пазар

15:25 | 12.05.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Следващият пазар, на който ще започнат да се продават електромобилите на Tesla Motors, е турският. Това обяви ръководителят на копанията Илон Мъск в Twitter, в отговор на въпрос.

Мъск даде и конкретен срок за осъществяване на това намерение – до края на 2018 г. Предприемачът допълни, че много обича Турция и със сигурност ще присъства на церемонията, с която ще се даде старт на продажбите на електромобилите в тази държава.



Към момента колите на Tesla се предлагат в 14 страни в Европа, като най-големият пазар за тях е Норвегия, а най-малкият - Словения. Едновременно с отварянето на представителство в Турция компанията на Мъск стартира и изграждането на 10 станции за бързо зареждане в страната.

Самият Мъск е в отлични отношения с президента на страната – Реджеп Ердоган, като на няколко пъти му е бил на гости. Очакванията са Tesla да окаже помощ на местните компании в проекта за създаване на изцяло турски автомобили, който трябва да бъде на пазара до 5 години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 4
lyusien
преди 5 години
Любимата фраза на Илон Мъск е тази на създателя на турската република Кемал Ататюрк " Ако трябва да избирате между моя свят и науката изберете науката " Изглежда че и Ердоган мисли същото Освен това Турция у 80 милионен пазар и Теслите ще се купуват като топъл хляб
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още