IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mazda също очаква вдигане на цените заради американските мита

Колите на японците се правят извън САЩ и ще пострадат от новите налози

21:06 | 02.07.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Компанията Mazda се присъедини към автомобилните производители, които изразяват несъгласието си от намеренията на американския президент Доналд Тръмп за въвеждане на мита за вноса в страната на леки коли, съобщава Automedia.bg.

По-рано тази година от Toyota обявиха, че предполагаемите налози за внесените в САЩ превозни средства ще увеличат цените на нейните автомобили за крайния потребител. Сега също сториха и от Mazda, като публикуваха същите коментари от името на „32 000 американци, които работят за японската компания в САЩ, както и от дилърите на марката в цяла Америка”.



„Въвеждането на подобни мита ще бъде платено от американските потребители. Те значително ще увеличат стойността на всеки един автомобил, продаван в Америка, независимо от това къде е произведен”, се казва в изявлението на Mazda.

Всички превозни средства на японската марка, продавани в Щатите, се внасят от други държави. Асоциацията на световните производители, която представлява чуждите автомобилни компании, обяви, че действията на Доналд Тръмп са „най-голямата заплаха за автомобилната промишленост на САЩ”.

Статистиката показва, че 48% от колите на Nissan и 33% от тези на Honda, продадени в Щатите през 2017 г., са били внесени от чужбина. Това със сигурност ще принуди и тези корпорации да увеличат цените на произведените си коли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още