IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск обеща още по-бърза Tesla Roadster

Версията Space X ще има по-добри характеристики дори от най-мощните бензинови спортни коли

14:45 | 08.06.18 г. 4
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Tesla Motors</em></p>

Снимка: Tesla Motors

Шефът на Tesla - Илон Мъск, обеща да направи бъдещия спортен модел на марката - Roadster,  още по-бърз, съобщава Automedia.bg. От думите му става ясно, че колата ще получи допълнителен пакет SpaceX (така се казва аерокосмическата компания на Мъск),  който ще подобри характеристиките на електромобила.

"Това, което ви показахме по-рано, беше само базовата версия на Roadster. Подготвяме цял комплекс от допълнителни опции под името Space X, които са направо безумие. Целта ни е с тях Roadter да изпревари по всички възможни показатели дори бензиновите спортни коли, които според мнозина са най-впечатляващото нещо на пазара", обясни Мъск, цитиран от Сarscoops. 

Новата Tesla Roadster беше показана през ноември миналата година. Автомобилът получи 3 електромотора, чийто максимален въртящ момент е 10 000 Нм, както и комплект батерии с капацитет 250 кВт/ч. От компанията твърдят, че колата ще ускорява от 0 до 96 км/ч (60 мили) за 1,9 секунди,  като пробегът с едно зареждане ще достига 992 км.

Серийната версия на роудстъра ще излезе не по-рано от 2020 г. Машината ще струва около 200 000 долара, като заявки за нея вече се приемат. Предлатата е 50 000 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

4
rate up comment 11 rate down comment 2
xapoznai
преди 5 години
Бъдещето е на електромотора! Единствената пречка е батерията, но при това наливане на пари просто е въпрос на време. Най-хубавото е, че има конкуренция и който изостане просто няма да го има. Същевременно съхранението на електроенергия може тотално да промени заобикалящия ни свят при това за сравнително къс период.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 7
KPetkov
преди 5 години
Ти пък пак със скучните въпроси. Една Тесла да произведат, важното е да е червена и по-бърза от най-бързите на бензин :)Друг е въпросът къде ще използваш ускорение от 0 до 60 за 1,9 секунди и кои гуми точно ще "захапят" асфалта при тези натоварвания?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 3
vzhekoff
преди 5 години
https://***.barrons.com/articles/when-will-tesla-hit-its-elusive-model-3-production-target-1528409384
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 10
vzhekoff
преди 5 години
Странно, 8-юни е, но никъде няма официална информация колко коли са произведени през юни. Чува се, че можело, щяло и т.н. да са 3500 на седмица, но все пак колко са били за целия май - тишина... Нищо де, то и Q2 ще се изниже и тогаваще се види всичко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още