IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите счетоводни стандарти на Volkswagen намалиха оперативната печалба с 3,6%

Доходността на марката VW също бележи понижение до 4,4%

12:08 | 27.04.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Оперативната печалба на автомобилния производител Volkswagen за първото тримесечие на годината се е понижила с 3,6% заради негативни ефекти на стойност 300 млн. долара вследствие на новите счетоводни стандарти на германската компания, съобщава Ройтерс.

Приходите на групата преди лихвите и данъците се понижават до 4,21 млрд. евро, което е под очакванията на анализатори за 4,47 млрд. евро. Без промените оперативната печалба на най-големия европейски автомобилен производител е малко над миналогодишните нива от 4,37 млрд. евро, посочиха от компанията.

Рентабилността на марката VW също бележи понижение до 4,4% от 4,6% заради разходи по програмата за електрически автомобили и нови модели с вътрешно горене. 

По отношение на печалбата от продажби компанията се придържа към публикуваните си през февруари насоки за 2018 г., които предвиждат тя да е в границите между 6,5% и 7,5%. За сравнение миналата година тя е била 7,4%.

В същото време приходите се очаква да надвишат рекорда от 2017 г. от 231 млрд. евро с най-много 5%. Също така умерено покачване се предвижда и при доставките, които за миналата година са 10,7 млн., заявиха от VW.

Компанията също така посочи, че очаква производителността на основните ѝ автомобилни брандове да продължава да расте през идните месеци благодарение на съкращаването на разходите и достъпността на своите по-печеливши модели, пуснати на пазара миналата година.

„Разходите са под контрол и постигаме прогрес по отношение на увеличаването на продуктивността“, заяви финансовият директор на марката Арно Антлиц, според когото този курс ще бъде продължен и през следващите месеци.

Миналата година VW представи четири напълно нови модела в бързо нарастващия сегмент на SUV-овете, сред които T-Roc и Atlas, за които 2018 г. ще бъде първата пълна година на продажби. Компанията също така подготвя и пускането на пазара на две нови вариации на SUV-а Touareg и седана Jetta – най-добре продаваните продукти на марката в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още