IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen може да вземе решение за новия си ръководител още днес

Очаква се главният изпълнителен директор Матиас Мюлер да освободи позицията и да бъде заместен от директора на бранда VW Херберт Дийс

07:48 | 12.04.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Главният изпълнителен директор Матиас Мюлер. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Главният изпълнителен директор Матиас Мюлер. Снимка: Ройтерс

Германският автомобилен концерн Volkswagen може да вземе решение още в течение на днешния ден за предстоящите персонални промени в Борда на директорите, предава  AFP.

Планираното за петък заседание на Надзорния съвет на компанията е било преместено с ден напред, твърди агенцията, като се позовава на свои информирани източници, пожелали да останат анонимни. В края на заседанието се очаква да бъде публикувана декларация. Очаква се главният изпълнителен директор Матиас Мюлер да освободи позицията и да бъде заместен от директора на бранда VW Херберт Дийс.

Първите новинарски материали за предстоящата смяна на върха от вторник не бяха отречени,  нито потвърдени от Volkswagen. Компанията заяви само, че обмисля „развитието на мениджърската структура на концерна“, което е свързано и с промени в Борда на директорите.  

Според информациите Мюлер става жертва на политическия натиск върху германските производители, които са принудени да компенсират собствениците на дизелови автомобили с манипулирани двитагели. До момента това струва милиарди на Volkswagen, който освен това трябва да похарчи още повече пари за преминаване към електромобили и автономни превозни средствa. 

Мюлер ще стане вторият топ мениджър на германско предприятие, който губи работата си само за няколко дни. През миналата седмица най-голямата германска финансово-кредитна институция - Deutsche Bank, уволни изпълнителния си директор Джон Краян заради сериозните си загуби, които инкасира няколко пореди години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още