IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen ще представи хибриден Tiguan

Кросоувърът ще получи сумарна мощност от около 220 к.с.

21:33 | 05.03.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	През 2015 г. германският производител показа концептуалния Tiguan GTE. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

През 2015 г. германският производител показа концептуалния Tiguan GTE. Снимка: архив Ройтерс

Германският автомобилен концерн Volkswagen стартира зимни изпитания на хибридна версия (plug-in) на кросоувъра си Tiguan. Снимки на тестови прототип на автомобила бяха публикувани от изданието Autoevolution.

През 2015 г. германският производител показа концептуалния Tiguan GTE, който получи хибриден агрегат, зареждан от електропреносната мрежа. Очакванията са именно той да бъде в основата на серийния модел.

Това си личи и от дизайна на тестовия прототип, който има същата предна броня с C-образни светодиодни светлини и въздухозаборници. Заснетата машина обаче има по-голямо междуосие от концепта, като така тя се доближава до европейския Tiguan Allspace и китайския Tiguan L.

Освен това автомобилът няма надпис GTE на решетката на радиатора, като той е заменен от PHEV. Най-вероятно така ще се казва и серийната версия на хибрида, чиито технически характеристики засега остават в тайна.

Според информациите силовият агрегат на хибридния Tiguan ще разчита на комбинация от 1,4-литров бензинов двигател TSI и един електромотор. Сумарната мощност ще е в рамките на 220 к.с., като само на ток кросоувърът ще изминава до 50 км.

Очаква се серийният автомобил да бъде представен официално по време на автомобилното изложение в Пекин през април. Мястото на премиерата не е избрано случайно, тъй като хибридният Tiguan ще е насочен предимно към пазара в Китай.

Още новини от автомобилния сектор четете в Automedia.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:26 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още