IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volvo иска да прави коли от пластмасови бутилки

До 2025 г. четвърт от автомобилите на компанията ще имат елементи от рециклируеми материали

14:14 | 19.06.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Volvo</p>

Снимка: Volvo

Шведският автомобилен производител Volvo реши да помогне на човечеството да се справи с боклука и затова ще оборудва частично автомобилите си с елементи от рециклируеми материали. До 2025 г. приблизително една четвърт от колите на бранда ще получат части от рециклирана пластмаса.

Шведите вече с гордост говорят за модела си Volvo XC60 T8. Хибридният кросоувър получи някои елементи, които не са направени от конвенционална пластмаса, а от рециклируема. В същото време разработчиците твърдят, че това не оказва влияние върху качеството на продукта. Подът е направен от пластмасови бутилки и термопластмаса, както и от отпадъци от памучни продукти. За седалките и използван материал, в който има влакна от термопластмасови бутилки. Двигателният отсек на модела получи шумоизолация от материали, получени при обработката на стари седалки на автомобили Volvo.

По-рано от Volvo Cars бяха обявили пълен отказ от използване на пластмасови изделия за еднократна употреба в офиси и по време на събития до края на 2019 г. До 2025 г. шведите ще организират своята работа така, че техните предприятия да не влияят върху климата на Земята.

Още подобни новини четете в Automedia.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:25 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още