Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Хотелската верига Marriott опитва да победи Airbnb на собствения й терен

Компанията започна да предлага на сайта си жилища за краткосрочен наем в Лондон

Хотелската верига Marriott опитва да победи Airbnb на собствения й терен

Снимка: Архив Ройтерс

Смята се, че сайтове за споделяне на жилища като Airbnb и HomeAway крадат клиенти от традиционни компании за настаняване. Но най-голямата хотелска верига в света смята, че може да ги победи на собствения им терен, пише Bloomberg.

Миналия месец Marriott International започна да предлага на сайта си жилища за краткосрочен наем в Лондон в партньорство с местната компания Hostmaker. Ако тестът е успешен, Marriott ще разшири услугата си в други градове, възползвайки се от програмата си за лоялни клиенти и експертизата си в брандирането, за да изпъкне в пренаселения сектор, казва главният изпълнителен директор Арне Соренсън.

„Някои от тези платформи се разраснаха до милиони жилищни единици и вече има почти смразяващо разнообразен избор, но липса на брандиране. Смятаме, че можем да внесем нашия бранд, нашите услуги и фокус върху продукта и да предоставим нещо, което просто е по-добър продукт в сравнение с много от съществуващите предложения“, посочва Соренсън.

Още по темата

Пилотната програма за споделяне на жилища, която Marriott нарича Tribute Portfolio Homes, е интегрирана в програмата ѝ за лоялни клиенти, става ясно от сайта на услугата. В момента тя е ограничена само до около 200 жилища. Marroitt е проучила бизнеса известно време и е предприела теста, след като е установила, че услугата може да функционира в пълно съответствие със закона, казва Соренсън. В много градове са въведени ограничения за краткосрочните наеми на жилища.

Marriott не е първата хотелска верига, която навлиза в сектора на споделените жилища. Accor притежава сайта за споделяне на луксозни жилища Onefinestay. А Hyatt Hotels инвестира в друга стартираща компания за споделяне на жилища, Oasis, и неотдавна включи предложенията в програмата си за лоялни клиенти.

Hilton Worldwide Holdings, която е най-големият конкурент на Marroitt, е извън играта, засега. „Смятаме, че това е доста различен бизнес, от който не се нуждаем, и не трябва да се фокусираме върху него“, каза главният изпълнителен директор на хотелската верига Кристофър Насета при обявяването на финансовите ѝ резултати миналия месец.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Емирът на Дубай иска да придобие някои от най-луксозните хотели в Европа