Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Пазарът на имоти в Испания върви към възстановяване

Цените на имотите в страната отново бележат ръстове

Пазарът на имоти в Испания върви към възстановяване

Снимка: Pixabay.com

Всички публикувани наскоро данни потвърждават, че испанският пазар на имоти върви към възстановяване, докато цените отново бележат ръстове, съобщава PropertyWire.

Според данни на испанския имотен регистър цените са се увеличили с 9,39% през първото тримесечие на годината, докато официалният индекс на правителството сочи оценка за ръст от 2,7%.

През март индексът на цените на Асоциацията на испанските нотариуси се е повишил с 0,4%, а данните за април на консултантската компания Tinsa показват ръст от 5,4%.

Данните от имотния регистър сочат, че цените са скочили с 26%, откакто стигнаха дъното в края на 2014 г., но все още са с 18% по-ниски от върха си от 2007 г.

Разбивка на данните на Tinsa показва, че цените в по-големите градове са нараснали с 8,7% през април на годишна база, а цените на Балеарските и Канарските острови са се увеличили с 5,6%. Имотите по средиземноморското крайбрежие са увеличили стойността си само с 0,3%.

Продажбите през първите четири месеца на 2018 г. бележат повишение от 20% спрямо същия период на 2017 г., а данни на Националния статистически институт на Испания показват подобна тенденция с продажбите на жилища през първото тримесечие на тази година – ръст от 17% на годишна база.

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Надежда Бочева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Най-недостъпният имотен пазар в света ще става още по-недостъпен