IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарът на първокласни жилища под наем в Лондон върви към възстановяване

По-голямо търсене се наблюдава в периферната част на британската столица

10:49 | 04.06.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Наемите на пазара на първокласни имоти в Лондон може би се насочат към възстановяване, понижавайки се само с 0,1% през 12-те месеца до май 2018 г., показва нов индекс.

Данните на компанията за недвижими имоти Knight Frank сочат още, че наемите от средния диапазон са се вдигнали с 1%, съобщава PropertyWire. Това показва, че този сектор, в който търсенето е по-силно, води възстановяването на пазара на наеми.

Като цяло политическата и икономическа несигурност продължа да влияе на търсенето на наемите на пазара на първокласни имоти в Лондон, посочва Том Бил, ръководител на жилищните проучвания в британската столица. Knight Frank прогнозира обаче, че наемите ще се увеличат с 0,5% през 2018 г.

Движението следва спад от 15% на броя на имотите, вписани за наем през 12-те месеца до април, след като повече наемодатели са решили да продадат жилищата си след данъчни промени, засягащи въпроси като облекчаване на ипотечните лихви например.

Докладът за индекса показва още, че броят на сключените договори за наеми от над 5000 паунда седмично е нараснал с 24% през годината до април, докато при тези за под 1000 паунда - с 12%.

В района с първокласни жилища около Лондон броят на сключените договори за над 1000 паунда наем седмично се е повишил с 28% през годината до април спрямо ръст от 19% на тези под 1000 паунда. В централната част на Лондон обаче тенденцията е обратната и според Бил това показва, че търсенето сред чувствителните от гледна точка на цените корпоративни наематели се увеличава на локации с по-добро съотношение цена/качество в периферията на Лондон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:26 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още