IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полската група GTC може да се раздели с основния си акционер

Компанията Lone Star планира да продаде дела си от 59,29% от компанията, която има инвестиции и у нас

11:11 | 04.04.18 г.
<p>
	Планираната офис сграда Advance Business Center. <em>Снимка: GTC</em></p>

Планираната офис сграда Advance Business Center. Снимка: GTC

Компанията за дялов капитал Lone Star планира да извлече печалба от инвестициите си, като продаде контролния си пакет от акции в полската група Globe Trade Centre (GTC), която присъства на пазара на недвижими имоти и у нас, съобщава онлайн изданието ipe.com.

Миналата година компанията започна строителството на офис сградата Advance Business Center на самия вход на Бизнес парк София, а стойността на планираната инвестиция е 60 млн. евро.

GTC е компания за бизнес имоти, листната на борсата в Полша, с присъствие в ключови столици в Централна и Източна Европа.

Lone Star съобщи, че въз основа на силното представяне на GTC след първоначалната инвестиция през 2013 г. е възложила на J.P. Morgan и UBS да направят оценка на съществуващите варианти. Те включват продажба на целия й пакет от акции, които оформят дял от 59,29%, на стратегически или финансов инвеститор.

„Не се обмисля обаче предлагането на акции на GTC на капиталови пазари чрез ускорен букбилдинг“, съобщи Lone Star.

В момента GTC притежава и управлява офис сгради и търговски центрове за около 2 млрд. евро. Компанията LSREF III GTC Investments, която е част от Lone Star и е мажоритарен акционер в GTC, е филиал на Lone Star Real Estate Fund III.

GTC Group инвестира в недвижими имоти в Полша и три столици в Централна и Източна Европа. Компанията оперира в Полша, Румъния, Унгария, Хърватия, Сърбия и България.

Групата е създадена през 1994 г. и днес управлява активно портфолио от 36 търговски обекта, предоставящи 614 хил. кв. м офис и търговски площи в Полша, Белград, Будапеща, Букурещ и Загреб. Освен това GTC има търговски и офис сгради в столиците на Централна и Източна Европа. В началото на миналата година компанията продаде два от основните си активи в България – моловете „Галерия“ в Стара Загора и Бургас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още