Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Продажбите на луксозните имоти в централен Лондон продължават да спадат

Понижения в цените се отчитат на месечна, тримесечна и годишна база

Продажбите на луксозните имоти в централен Лондон продължават да спадат

Снимка: pixabay.com

Продажбите на пазара на луксозни имоти в централен Лондон продължават да спадат на месечна, тримесечна и годишна база, сочи нов доклад за сектора, цитиран от PropertyWire.

Цените в луксозната част на централен Лондон са спаднали с 0,2% на месечна база през април, с 0,7% на тримесечна база (за периода февруари-април) и с 1,4% на годишна база спрямо април 2017 г., сочат данни на компанията за недвижими имоти Knight Frank.

Още по темата

В предградията на Лондон цените на луксозните имоти са намалели с 0,2% на месечна, с 0,6% на тримесечна и с 3,4% на годишна база през четвъртия месец на годината.

Броят на продажбите на имоти за над 1 млн. паунда и за над 2 млн. паунда в цялата столица обаче укрепват след период на по-значителни спадове през 2017 г., а броят на новорегистрираните купувачи е нараснал с 13% от януари 2016 г. насам.

Според Том Бил, ръководител на жилищните проучвания в Лондон в Knight Frank, офертните цени на тези два пазара отразяват по-силно по-високите ставки от гербовия налог. Той посочва още, че съотношението на новите перспективни купувачи към новите обяви за продажби – индикатор за силата на търсенето спрямо предлагането, се е подобрило през последните два месеца.

Той обаче подчертава, че купувачите следят по-внимателно пазара на фона на по-широката политическа несигурност. В резултат на това огледите са се увеличили с 35% през същия период, а средният брой дни на пазара за даден имот се е нараснал с една четвърт.

Броят на по-скъпите имоти, вписани за продажба в луксозните предградия на Лондон, расте. „Това е показател за по-голямата несигурност на пазара на наеми заради последните данъчни промени, но и за засиленото доверие, че по-високите ставки на гербовия налог са били изцяло поети от по-високия ценови диапазон“, обяснява Бил.

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Продажбите на съществуващи жилища в САЩ достигнаха тримесечно дъно през януари