Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Сингапурски съд глоби солено двама потребители на Airbnb

Те отдавали под наем четири апартамента в нарушение с действащите правила в града

Сингапурски съд глоби солено двама потребители на Airbnb

Снимка: Архив Ройтерс

Съд в Сингапур наложи глоба от по 60 хил. сингапурски долара (45 800 щатски долара) на двама домакини в Airbnb заради неразрешено краткосрочно отдаване под наем на жилището си. Това е първият подобен случай въз основа на правилата за краткосрочните наеми на жилища, които влязоха в сила в града през миналата година, предава Ройтерс.

Двамата мъже се признаха за виновни за отдаване под наем на четири апартамента за по-малко от шест месеца без разрешение от Агенцията за градско преустройство (URA).

Те бяха застрашени от глоба до 200 хил. сингапурски долара (152 хил. щатски долара) за всяко едно от нарушенията въз основа на действащите закони в Сингапур. Прокуратурата поиска глоби от 20 хил. сингапурски долара (15 200 щатски долара) за нарушение или обща сума от 80 хил. сингапурски долара (61 хил. щатски долара) за всеки от двамата обвиняеми. Адвокатите на защитата поискаха глоби от 5 хил. сингапурски долара (3800 щатски долара) за нарушение.

Още по темата

Съдия Кенет Чу наложи глоба от 15 хил. сингапурски долара (11 400 щатски долара) на всеки от обвиняемите. Той заяви, че глобите ще послужат като сигнал за възпиране на други потребители на Airbnb да предприемат подобни действия за извличане на бърза печалба.

Частните жилища в Сингапур могат да бъдат отдавани под наем за минимум три последователни месеца, докато при общинските жилища, в каквито живеят около 80% от жителите на Сингапур, минималният срок е шест месеца.
URA съобщи, че ще подложи на обществени консултации предложената регулаторна рамка за краткосрочното отдаване на жилища под наем.

Адвокатът на двамата обвиняеми заяви, че те са платили глобите си на място. За момента Airbnb не е коментирала случая.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Имотната индустрия в Ню Йорк въстана срещу предлаган данък върху второ жилище