IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лорер: Служебният кабинет показва почти военна подготовка

Идните седмици трябва да се обясни целта на смяната на ръководството на приходните агенции, смята бившият министър на иновациите и растежа

10:45 | 06.08.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС/БЛАГОЙ КИРИЛОВ </em></p>

Снимка: БГНЕС/БЛАГОЙ КИРИЛОВ

Служебното правителство показва почти военна подготовка. Такова мнение изрази бившият министър на иновациите и растежа Даниел Лорер в ефира на bTV, цитиран от БГНЕС.

Според него смяната на областните управители е рутинна процедура, но мотивите за промените в ръководството на двете най-големи приходни агенции у нас - Национална агенция по приходите (НАП) и Агенция "Митници" - трябва да бъдат добре обосновани.

"Идните седмици ще покажат с каква цел това се прави", смята Лорер.

"Ако политиката на конфронтация продължи, тя ще бъде много стимулираща за българските граждани. Вероятно ще има доста теми, по които българските граждани няма да са съгласни със служебното правителство", коментира Лорер във връзка със спонтанния протест от петък вечер пред президентството.

Investor.bg напомня, че в петък (5 август) Министерският съвет (МС)  освободи Румен Спецов от длъжността изпълнителен директор на НАП заради съображения, свързани с неизпълнение на задължения по Закона за НАП.

Според прессъобщението на МС по официално предоставяна от ръководителя на НАП информация от началото на годината са подавани разнопосочни данни относно прогнозните и очаквани данъчни приходи за 2022 г.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още