Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Американските служители са все по-мотивирани да сменят работата си

Безработицата в САЩ е на най-ниското си ниво от 2000 г. насам

Американските служители са все по-мотивирани да сменят работата си

Снимка: Архив Ройтерс

Един от всеки трима (35%) от хората, вземащи решения за наемане на кадри в американска компания, очаква повече служители да напуснат през следващите 12 месеца, сочи доклад от сайта за търсене на работа Glassdoor, цитиран от MarketWatch.

И най-голямата причина? Повишени заплати от конкурентни фирми. Почти половината (45%) казват, че заплатата е най-важната причина служителите да променят работните си места, следвани от възможностите за кариера, други ползи и местоположението.

Докато повечето от служителите (64%) смятат, че тяхната организация е задоволителна или много задоволителна при ясното определени очаквания за заплащане в рамките на трудовите ангажименти, 37% от анкетираните мениджъри посочват, че процентите на останали служители ще се увеличат значително, ако новите служители бъдат по-добре информирани по време на интервюто си.

Още по темата

Служителите, които напускат работни места за повече пари, са все по-често срещани, защото безработицата в момента е най-ниското ниво от 2000 г. коментират от сайта за лични финанси Nerdwallet.

Независимо от силния пазар на труда, растежът на заплатите е малък, което разочарова някои професионалисти. В първата година на управлението на президента Доналд Тръмп, например, бонусите на Wall Street са скочили с 10%, докато заплатите на служителите са останали непостоянни.

Администрацията на Тръмп каза, че данъчната реформа ще облекчи тежестта върху компаниите и това ще стигне до работниците под формата на по-високи заплати.

За служителите, които искат повече от стандартното 3% годишно увеличение на заплатата, може да е по-добре да се преместят на нова работа в нова компания, отколкото да се опитват да се изкачат по стълбата в текущата си работа, смятат анализатори.

Увеличението на заплатите за служителите в САЩ не се очаква да се подобри през следващата година, според проучване от 2017 г. на глобалната компания за професионални услуги Aon, основано на проучване на над 1000 компании. Основното заплащане се очаква да нарасне с 3% през 2018 г.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Съдебни проблеми вероятно ще бележат третата година на Тръмп като президент