IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bank of America: Задава се нова криза

Устойчивият ръст на американската икономика и кривата на доходност на облигациите приличат на ехо с 20-годишна давност, твърди анализатор

15:08 | 04.07.18 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Анализаторите на американската Bank of America предупреждават, че тенденциите на световните пазари сега са подобни на тези, предшестващи кризата от 1997-1998 година, предава Bloomberg.

„Устойчивият ръст на американската икономика, кривата на доходност на облигациите и срива на пазарите в развиващите се страни приличат на ехо с 20-годишна давност“, отбелязва в анализа си Майкъл Хартнет. Това, което се смяташе за локализирана валутна криза заради девалвацията на тайландския бат през 1997 г., скоро се разпространи на други развиващи се пазари, завършвайки с изпадането във фалит на Русия през 1998 г., припомня агенцията.

В анализа се посочва че в края на 90-те години на ХХ век за три години доларът е поскъпнал с 25% и това е било съпроводено със спад на развиващите се пазари.

BOA BOA

Все пак Bloomberg посочва, че анализът на Bank of America има празноти, а азиатските икономики ще постигнат ръст от 6% през 2020 г.

В по-раншен анализ Световната банка отчете, че икономиката в глобален мащаб през 2018 и 2019 се развива оптимистично, но предупреди, че на всеки 10 години има рецесия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Иван Митев
преди 5 години
Сега банките страдат от работата на Централната банка без защита от щети.При разпространената в света държавна грешка всяка банка е със съдба на жертва и подсигуряван банкрут. Сега банките, колкото повече помагат за икономическия растеж, толкова по-големи са щетите.Централната банка не може да спаси банките, защото няма необходимите права.Възможностите са: Първа: С Централна банка без защита от щети щетите нарастват и страданията на банките нарастват.Втора: С Централна банка със защита от щети е прекратен водещият причинител за сегашни щети.Устойчивото обществено развитие на банките е постижимо само при Централна банка със защита от щети.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 3
Mohave _
преди 5 години
Едно уточнение ! 2008 нямаше истинска криза , а временни наченки на криза .Беше решено , кризата да се отложи и да се плати двойно по- голяма цена . И това да е "утре".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още