Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Dow и S&P 500 изтриха ръстовете си за годината

Въпреки че също завърши днешната сесия със спад, Nasdaq все пак упся да запази растежа си за 2018 г.

Dow и S&P 500 изтриха ръстовете си за годината

Снимка: Архив Ройтерс

Основните индекси в САЩ приключиха сесията с остри понижения и излязоха на червено за годината, след като поевтиняването на книжата на Target наложи натиск върху търговците на дребно. В същото време най-популярните технологични компании също записаха сериозни спадове, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отписа 552 пункта от стойността си, а S&P 500 се понижи с 1,8%. Преди началото на сесията Dow и S&P 500 бяха съответно с 1,2% и 0,6% нагоре за годината, днешните загуби изтриха тези ръстове.

Технологичният индекс Nasdaq Composite също завърши с 1,7% надолу, но все пак успя да остане на зелено за годината.

Книжата на Target се сринаха с 10,5%, след като търговецът на дребно отчете по-слаб от очакванията финансов отчет за предишното тримесечие. Компанията публикува и по-лоша прогноза за сравнимите продажби, което е ключова метрика за търговците на дребно.

Спадът изпрати SPDR S&P Retail ETF (XRT) с 3,3% надолу. Kohl’s, L Brands и Macy’s, които също са част от XRT, поевтиняха съответно с 8,8%, 17,1% и 3,2%. Стръмните спадове при търговците на дребно се случват малко преди празничния сезон, който е критичен период през годината за тези компании.

Т.нар. компании FAANG също завършиха на червено във вторник. Акциите на Facebook поевтиняха с около половин процент, а на Amazon и Netflix с поне по 1%. Apple отписа около 5,2% от стойността си.

На облигационните пазари доходността се понижи, тъй като заради волатилността на фондовите пазари инвеститорите търсят сигурността на държавния дълг.

Доходността по 10-годишните държавни ценни книжа стигна около 3,05%, а по 30-годишните държавни облигации – до 3,304 процента.

На валутните пазари доларът се възстанови от двуседмичното си дъно, тъй като инвеститорите потърсиха и него като по-сигурен актив. Други подобни валути, като йената и швейцарският франк, също се представиха добре.

В следобедната търговия индексът на долара, който измерва стойността му спрямо кошница от шест конкурентни валути, се повиши с 0,65% до 96,83 пункта, възстановявайки се от най-ниското си ниво от 7 ноември.

Еврото обаче не успя да задържи ръстовете си на фона на лошото представяне на пазарите в Европа. Стойността на единната валута бе с 0,73% надолу до 1,1367 долара.

На суровинните пазари цените на петрола се сринаха с около 7%, слагайки край на 4 дни на ръстове и възобновявайки разпродаването, което отведе фючърсите на петрола на мечи пазар.

Контрактите върху американския суров петрол WTI поевтиняха с 3,77 долар,а или 6,6%, до 53,43 долара за барел, а най-ниската му стойност за деня бе 52,77 долара – дъно от октомври 2017 г. насам.

Фючърсите върху Брента отписаха 4,43 долара, или 6,6%, до 62,36 долара за барел, след като по-рано спаднаха до 61,71 долара – най-ниското им равнище от декември 2017 г.

Златото също поевтиня леко във вторник заради натиска от долара. Фючърсите му завършиха с 4,10 долара надолу до 1221,20 долара за тройунция.

По статията работи: Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Dow Jones отписа близо сто пункта след разпродажби в края на сесията