IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow се опитва да прекъсне шестдневната си серия от спадове*

И другите два основни индекса бележат повишения

17:31 | 20.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските борси се търгуват с повишения в сряда, подкрепени от пазарната активност и потенциалното подобряване на търговските отношения между САЩ и Европейския съюз, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average се увеличава с 35 пункта, а Boeing и J.P. Morgan Chase се представят най-добре в рамките на показателя. Индексът, състоящ се от 30 компании, е напът да сложи край на шестте си поредни дни на загуба – най-дългата серия от март 2017 г.

Основният индекс S&P 500 също е с 0,35% нагоре, а най-добре се представя технологичният сектор.

Бенчмаркът на технологичните компании Nasdaq composite пък напредва с 0,6%.

Disney повиши офертата си за закупуването на част от активите на Twenty-First Century Fox до 38 долара на акция, или общо 71,3 млрд. долара, с което задмина предложението от конкурента си Comcast. Миналата седмица собственикът на NBCUniversal предложи 65 млрд. долара в кеш за активите на Fox.

Новината изпрати цените на акциите на Fox и Disney съответно с 6,1% и 0,4% нагоре. Книжата на Comcast също поскъпват с около 0,2%.

Търговските напрежения между най-големите икономики в света се засилиха напоследък, след като администрацията на президента Доналд Тръмп се опитва да спечели по-благоприятни търговски сделки и условия за САЩ.

Инвеститорите обаче са малко по-оптимистично настроени днес. Wall Street Journal съобщи, че американският посланик в Германия се е срещнал с лидерите на германските автомобилни производители BMW, Volkswagen и Daimler, които са предложили идеята автомобилните мита между САЩ и ЕС да бъдат премахнати.

По време на разговорите мениджърите са заявили, че биха подкрепили идеята като част от по-широка сделка, включваща индустриалните стоки, пише WSJ.

На валутните пазари доларът леко поскъпва. Индексът, който измерва стойността му спрямо кошница от валути, се повишава с 0,08% до 94,73 пункта, а спрямо йената зелената валута се разменя с 0,12% нагоре до 110,18 йени.

Еврото обаче леко поевтинява – с 0,12% до 1,1575 долара.

На пазара на суровини петролът продължава възхода си. Фючърсите върху американския суров петрол WTI записват увеличение от 77 цента, или 1,19%, до 65,67 долара за барел, а върху сорта Брент – с 42 цента, или 0,56%, до 75,50 долара за барел.

Златото обаче върви в обратната посока, отчитайки понижение от 0,19% до 1276,20 долара за тройунция.

* Информацията е актуална към 17:10 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:36 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още