IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow се понижава леко от рекордните стойности, а ралито при акциите се забавя*

Доходността по 10-годишните държавни облигации се задържа без значителна промяна

17:59 | 06.04.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Американските акции поеха надолу, след като Dow Jones и S&P 500 затвориха на рекордно високи стойности през предходната сесия, тъй като силните икономически данни засилиха надеждите за плавно възстановяване, съобщи CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones се понижава с 45 пункта, докато S&P 500 губи 0,03% от стойността си. Технологичният Nasdaq Composite пък се повишава с 0,03%.

Основните щатски борсови индекси приключиха първата сесия за седмицата с ръстове, като оптимизмът сред инвеститорите беше подсилен от силните икономически данни.

Доходността по 10-годишните държавни облигации се задържа без значителна промяна – на ниво от 1,71%, облекчавайки опасенията от ускоряващата се инфлация.

Управителят на Федералния резерв в Кливланд Лорета Местър заяви в понеделник пред CNBC, че не е обезпокоена от тазгодишната промяна в доходността по държавните облигации.

„Мисля, че по-високата доходност на облигациите е напълно разбираема в контекста на подобряването на икономическата перспектива. Увеличението беше обичайно “, каза Местър. „Така че в този момент не съм загрижена за покачването на доходността. Не мисля, че има на какво да реагира Фед“, каза тя.

Инвеститорите все още правят преценка на предложението на президента Джо Байдън за инфраструктурни разходи в размер на 2 трлн. долара, обявено миналата седмица. Остават разногласията относно крайния размер на пакета и как ще се плати за него, включително планът на Байдън за повишаване на корпоративния данък до 28%.

Цената на петрола се повишава, като сортът Брент поскъпва с 3,25% до 64,17 долара за барел, докато фючърсите върху американския лек суров петрол повишават цената си с 3,70% до 60,84 долара за барел.

*Информацията е актуална към 16:50 часа българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:28 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още