IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IBM попречи на Dow Jones да се придвижи във възходяща посока

Поскъпването на петрола с над 3% подкрепи енергийните компании

23:31 | 18.04.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Търговията на Wall Street в сряда донесе ръстове за индексите S&P 500 и Nasdaq благодарение на силни тримесечни отчети на компаниите, но IBM попречи на Dow Jones да се придвижи във възходяща посока, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones се понижи с 0,16% до 24748,07 пункта. В рамките на индекса най-губещи бяха IBM, Johnson&Johnson и Nike, отчитайки поевтиняване на книжата си съответно със 7,39%, 2% и 1,93%. Широкият показател S&P 500 се повиши с 0,08% до 2708,64 пункта. Технологичният измерител Nasdaq напредна с 0,19% до 7295,24 пункта.

Акциите на железопътната компания CSX поскъпнаха със 7,8%, след като дружеството публикува тримесечните си резултати, които надминаха очакванията на пазара благодарение на редица мерки за намаляване на разходите. Освен това сряда се оказа най-добрият ден за книжата на CSX от 17 януари насам, когато те поскъпнаха с над 20%.

United Airlines също отчете по-добри от очакваното резултати за първото тримесечие, като това повиши цената на акциите й с близо 5%.

Morgan Stanley обяви рекордна печалба и приходи за първите три месеца на 2018 г., надминавайки прогнозите на пазара. Книжата на инвестиционната банка затвориха на зелена територия, макар и с минимално движение.

Сезонът на корпоративните отчети започна със силен старт. Според данни на Reuters 79% от компаниите в S&P 500, които са представили отчетите си до сряда сутринта, задминават очакванията на анализаторите по отношение на печалбата си. В същото време 83% от дружествата отчитат по-високи продажби от прогнозните.

Tехнологичният гигант IBM също публикува отчета си за първото тримесечие, от който стана ясно, че компанията е подобрила очакванията на анализаторите за приходи и печалба, но въпреки това инвеститорите останаха разочаровани от перспективите пред бизнеса. Акциите на компанията записаха най-лошия си ден от 24 октомври 2014 г. насам. 

Петролът поскъпна с над 3% във вечерните часове, достигайки най-високото си ниво от три години насам, след като беше отчетен голям спад в запасите от суров петрол в САЩ. Това подкрепи представянето на енергийните компании и Chevron и Exxon Mobil, които повишиха цената на книжата си с по над 1%.

Еврото поскъпна спрямо долара с минималните 0,02% до 1,2373 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още