Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Morgan Stanley засили експозицията си към европейски акции за сметка на щатските

Според американската банка е малко вероятно борсите в САЩ да продължат доброто си представяне през останалата част от годината

Morgan Stanley засили експозицията си към европейски акции за сметка на щатските

Снимка: Архив Ройтерс

Щатската банка Morgan Stanley намали експозицията си към американски акции и я увеличи към европейски книжа в сряда, заявявайки, че заради силното рали на американските борси напоследък е малко вероятно те да продължат да се представят толкова силно тази година, съобщава Ройтерс.

Американските акции се представят повече от добре и са близо до достигането на ценовата ни цел за края на годината, със слаби очаквания за допълнителен растеж, докато перспективите за отлично представяне на европейските акции остават незасегнати“, пишат стратезите на банката в свой коментар.

Те повишават експозицията си към европейските книжа от 2% до 3% спрямо бенчмарка и намаляват тази към американски акции до 1% от 2%.

Основният индекс S&P 500 се изстреля с над 9% нагоре от началото на октомври 2017 г., докато общоевропейският бенчмарк Stoxx 600 е отбелязал под една трета от тази възвращаемост за същия период.

Стратезите запазват предпочитанието си на акции пред облигации, като кредитите са най-малко желани в цикличната среда напоследък, която според тях се насочва към „трудно разпродаване“ в края на първото тримесечие, тъй като е малко вероятно PMI индексите да се повишат, а инфлацията да се ускори.

Според тях най-добрият избор е да се увеличи експозицията към енергийни и финансови компании.

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Американските власти обвиниха рускиня в намеса в изборите