IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Положителният тренд на Wall Street се върна въпреки банковите резултати*

Dow Jones остава под нивото от 26 000 пункта

17:54 | 17.01.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Положителните настроения на Wall Street се завърнаха, след като вчера индексите заличиха първоначалните рекордни стойности и затвориха с понижения. Индексът на сините чипове Dow Jones добави 0,45% към стойността си до 25 904,92 пункта. Широкият показател S&P 500 се придвижи в посока нагоре с 0,19% до 2 781,67 пункта. При технологичния Nasdaq повишението е с 0,22% до ниво от 7 239,88 пункта малко след началото на сесията.

Сред най-добре представящите се компании в сряда са International Business Machines (IBM), чиито акции поскъпват с 2,4%, и UnitedHealth Group и Pfizer с повишение в стойността на книжата им с по над 1%. В банковия сектор обаче негативните настроения задържат Dow Jones под нивото от 26 000 пункта.

Акциите на Goldman Sachs поевтиняха с 2,47%, след като инвестиционната банка отчете първата си тримесечна загуба от шест години насам основно заради еднократен ефект заради промените в американското данъчно законодателство. Книжата и на Bank of America се придвижиха на червена територия с 2,29%, след като резултатите на финансовия гигант се оказаха под очакванията на анализаторите.

„Мисля, че е много объркващо да гледаме отчетите точно сега заради ефектите от новия данъчен закон“, коментира пред Ройтерс Рик Меклер, президент на хедж фонда LibertyView Capital Management.

По данни на FactSet 69% от компаниите, които са представили отчетите си от края на миналата седмица, са надминали прогнозите за печалба на акция.

Позитивни макроданни допълнително подкрепиха пазара в сряда, след като стана ясно, че индустриалната продукция в САЩ се е увеличила повече от очакваното през декември.

*Информацията е актуална към 17:00 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:04 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още