IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street не успя да удържи рекордите

Цената на петрола отстъпи от тригодишният връх в очакване на информация за състоянието на резервите от горива в САЩ

23:23 | 16.01.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

На червено приключи сесията на Wall Street във вторник - първият работен ден за седмицата, пише CNBC. В началото на търговията оживление беше обзело инвеститорите. Водещите индекси се движиха на рекордно ниво, като Dow Jones напредна с 283 пункта и за първи път прескочи психологическите 26 хил. пункта.

Доброто настроение обаче не удържа до края и инвеститорите се разочароваха от новината за възможна парализа на правителството в САЩ. До края на седмицата Конгресът трябва да гласува разходите на правителството, в противен случай работата му ще бъде блокирана.

Дебатите са допълнително усложнени и от настояването на демократите да бъде прокаран и законът за имиграцията.

Така Dow Jones отстъпи, макар и с минималните 0,04%, до 25 792,86 пункта. Спадът за S&P 500 е по-съществен - с 0,35% до 2 776,42 пункта. По-рано през сесията и широкият измерител успя да премине бариерата от 2 800 пункта.

За Nasdaq понижението е от 0,51% до 7 223,69 пункта.

Един от големите печеливши днес е UnitedHealth, чиито акции поскъпнаха с 2,3% след информацията за по-добри от очакваното продажби през последното тримесечие.

Цената на петрола отстъпи от тригодишния пик и финишира със спад за първи път от шест сесии, пише Market Watch. Пазарите очакват информацията за състоянието на резервите от горива в САЩ, която ще бъде разпространена в четвъртък (18 януари) с ден по-късно, заради почивния ден в понеделник.

Лекият суров петрол поевтиня с 0,9% до 63,73 долара за барел. Европейският сорт Brent загуби 1,6% от цената си до 69,15 долара за барел.

На валутните пазари доларът ограничи ръста си и едно евро се разменя за 1,2266 долара спрямо 1,2264 долара за едно евро в понеделник.

Цената на златото се повиши с 0,2% до 1 337,10 долара за тройунция, което е най-високото ниво от септември насам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:41 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още