IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп отговори на европейските критики за неговата надеждност

Американският президент заяви, че ЕС се е държал "ужасно" със САЩ в търговията

14:54 | 18.05.18 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп отвърна на критиките на председателя на Европейския съвет Доналд Туск, че е ненадежден партньор, като каза пред репортери, че Европейският съюз се е държал "ужасно" със САЩ в търговията, предаде Асошиейтед прес.

По време на среща с генералния секретар на НАТО в Белия дом Тръмп отговори на въпрос на репортер по повод думите на председателя на Европейския съвет Доналд Туск, че предвид неотдавнашните действия на президента на САЩ "при такива приятели, кой има нужда от врагове".

Тръмп отново повтори отдавнашните си оплаквания от дефицита на САЩ в търговията с Европа и търговските бариери пред продукцията на американското селско стопанство и автомобилостроене, припомня БТА.

"Загубихме 151 милиарда долара, търгувайки с ЕС. Затова могат да ме наричат с всякакви думи, ако бях на тяхно място, аз също щях да го правя, защото това няма да продължава повече", каза Тръмп, седнал до Йенс Столтенберг в Овалния кабинет на Белия дом.

Тръмп добави, че много добре познава и Туск, и председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, обръщайки се към репортерите: "Кажете "много поздрави" на Жан-Клод".

Очакваше се Тръмп и Столтенберг да дадат обща пресконференция след срещата си, но вместо това двамата лидери отговориха на въпроси, отправени от журналистите, докато позираха пред камерите в Белия дом, отбелязва агенцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:19 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 23 rate down comment 1
red6
преди 5 години
Няма ли някой да обясни на тоя ***, че отрицателно търговско салдо не е равнозначно на загуба. Да не говорим, че много от всичките търговски дисбаланси са дело на американски корпорации, които са "офшорнали" дейност. Или даже, че американски капитали стоят за всякакви "чужди" фирми. Американски Боко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 22 rate down comment 1
Varfor
преди 5 години
Ами нека да спрем да търгуваме с теб Донълдчи, като сме толкова неблагонадеждни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още