IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook и Snap са водили преговори за придобиване на конкурент на TikTok

До сделка така и не се е стигнало

16:22 | 13.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Facebook и собственикът на Snapchat – Snap, са провели преговори за придобиването на Dubmash, предава Information. Така се хвърля светлина върху видео приложенията в момент, в който Microsoft се опитва да сключи сделка за покупка на американския бизнес на конкурента TikTok, предава Ройтерс.

Facebook и Snap обаче вече не са в процес на преговори, твърди говорител на втората.

“Възхищаваме се на екипа, но вече не сме в активни преговори за придобиване“, посочва говорителят на Snap.

Dubmash не е открита веднага за коментар, а Facebook твърди, че няма да коментира спекулации.

Новините за Dubsmash се появиха дни, след като американският президент Доналд Тръмп заплаши да наложи забрана на китайската TikTok и да ограничи трансакциите с компанията майка ByteDance, ако не бъде постигната сделка с Microsoft до 15 септември.

Тръмп даде този срок за сключване на споразумението, което може да осигури защита на личните данни на американците, събирани от приложението.

Dubmash е потърсена от Facebook и Snap за сделка през последните седмици, писа Information, позовавайки се на свой източник, запознат с въпроса. Той допълва, че преговорите са включвали обсъждане на стойността на споразумението и става дума за стотици милиони долари.

Същевременно Facebook е обект на антитръстово разглеждане заради придобиването на някогашни конкуренти, включително за покупката на Instagram и на чат приложението WhatsApp.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още