IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook ще блокира подвеждащи реклами за коронавируса

Социалната мрежа продължава да е под натиск заради фалшивите новини

22:02 | 26.02.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Facebook обяви, че ще забрани рекламите, свързани с всякакви възможности за лечение или превенция на коронавируса, както и такива, които създават усещане за напрежение и спешност около ситуацията, предава Ройтерс.

Коронавирусът, за който се смята, че е започнал да се разпространява от китайския град Ухан в края на миналата година, взе над 2700 жертви.

Новините от социалната мрежа бяха обявени в момент, в който компанията е под натиск от страна на редица регулатори за вида съдържание, което се появява в платформата ѝ, особено такова, свързано с крайни идеологии и фалшиви новини.

През януари Facebook заяви, че ще премахва съдържание за вируса, което включва „фалшиви твърдения или конспиративни теории, за които сигнализират световните здравни организации и здравни власти“. Така компанията на Марк Зукърбърг се присъедини към усилията на други фирми от сектора, като Pinterest и TikTok.

Миналата седмица Amazon обяви, че ще премахва обяви, които рекламират продукти за лечение на коронавирус.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Petar2015
преди 4 години
Значи Фейсбук ще блокира информацията за лечение и превенция на вилнееща болест...А не трябва ли да прави обратното? Да не би целта е да се увеличат жертвите...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още