IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nike се сблъсква с оплаквания за проблемно поведение и с ключова оставка

Директор номер две в йерархията на компанията напуска поста си

13:59 | 16.03.18 г.
<p>
	Тревър Едуардс.<em> Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Тревър Едуардс. Снимка: Архив Ройтерс

Производителят на спортни стоки Nike е получил оплаквания за неуместно поведение на работното място, а вторият по важност директор напуска поста си, пише Wall Street Journal.

Компанията заяви, че Тревър Едуардс, президент, отговарящ за управлението на бранда, и потенциален наследник на главния изпълнителен директор Марк Паркър, ще се оттегли веднага от позицията си и ще излезе от компанията през август.

В писмо, изпратено до международния екип на Nike, обявяващо оставката, Паркър разкри, че през последните седмици компанията е получила оплаквания за поведение в организацията, „което не отразява нашите основни ценности“. По думите му сигналите са дошли от „силни и смели служители“.

Паркър не разкрива за какъв тип оплаквания става дума и дали те включват Едуардс, или някой от другите директори. Говорителят на Nike заяви, че няма никакви обвинения срещу Едуардс и отказа да разкрие повече подробности. Самият Едуардс не е отговорил на запитванията за коментар.

Паркър разкри, че Nike прави преглед на системите за човешки ресурси на компанията и на практиките, свързани с вътрешните оплаквания.

“Това е много труден момент”, пише той.

Като част от промените в мениджмънта Паркър обясни, че планира да остане председател и главен изпълнителен директор след 2020 г. В писмото си той посочва, че реорганизира ръководството и иска да постави по-голям фокус върху корпоративната култура.

Паркър и Едуардс, както много от лидерите на Nike, са прекарали десетилетия в компанията. Паркър се присъедява към екипа още през 1979 г. като дизайнер на обувки, а от 2006 г. е главен изпълнителен директор.

55-годишният Едуардс става част от Nike през 1992 г. като регионален маркетинг мениджър, а на по-късен етап се издига в йерархията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още