IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да очакваме от петрола около срещата на ОПЕК?

От българския клон на Admiral Markets UK очакват ръст в производството с не повече от 500 хиляди барела

08:13 | 21.06.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Организацията на страните износителки на петрол и нейните партньори извън картела ще се съберат във Виена тази седмица, като споразумението за ограничаване на производството на петрол ще е основна тема на дискусиите. Официалната среща на страните членки на ОПЕК ще се проведе на 22 юни (четвъртък), а ден по-късно ще се присъединят и страните извън организацията.

Цената на „черното злато” бе подложена на натиск в дните преди срещата поради спекулациите за увеличаване на производството чрез премахване на част от ограниченията, заложени в споразумението между ОПЕК и останалите страни, водени от Русия.

В края на май Русия и Саудитска Арабия достигнаха до споразумение за повишаване на петролната продукция с 1 милион барела дневно, но в последствие вдигнаха количеството до 1,5 милиона барела на ден.

Някои от големите търговски банки, като Goldman Sachs и Barclays, очакват увеличение в производството на петрол между 700 хиляди и 1 милион барела дневно, като това до голяма степен е вече фактурирано в цената.

Димитър Цонев, управител на Admiral Markets UK, клон България сподели, че прогнозира ръст в  производството с не повече 500 хиляди барела, което може да доведе до краткосрочен скок в двата бенчмарка на суровия петрол – WTI и Brent. В същото време от брокер номер 1 в Германия за 2018 г. остават мечки по отношение на „черното злато” в дългосрочен план.

Повече затова това как можете да отиграете ключовата среща на ОПЕК и партньорите можете да научите от видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:02 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още