IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Увеличеното производство в САЩ продължава да дърпа надолу цените на петрола*

По-късно днес трябва да бъдат публикувани официалните данни за американския добив и резерви

09:51 | 13.06.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Цените на петрола се понижиха по време на азиатската сесия, продължавайки движението си надолу заради увеличаващия се добив в САЩ и предположенията, че квотната сделка за съкращаването на производството в страните от ОПЕК и нейните партньори ще бъде разхлабена.

Фючърсите върху международния бенчмарк Брент поевтиняват с 0,29% до 75,66 долара за барел.

Американският сорт West Texas Intermediate (WTI) пък губи от стойността си 0,47% до 66,05 долара за барел.

Във вторник от Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) заявиха, че перспективите пред пазара на „черно злато“ през втората половина на годината изглеждат несигурни и предупредиха за възможни рискове за търсенето, припомня Ройтерс.

Очаква се на срещата на картела на 22 юни във Виена да се обсъди по-нататъшната и политика относно производството.

„Перспективата за облекчаване на съкращенията на производството от производителите, начело с ОПЕК, продължава да се отразява върху цялостно понижаващата се цена на петрола“, посочва Лукман Отунга, анализатор за FXTM.

В същото време Американският петролен институт в САЩ съобщи по-рано вчера, че резервите от суров петрол в страната са нараснали с 830 000 барела през седмицата до 8 юни, достигайки 433,7 млн. барела. Междувременно стана ясно, че производството в Русия е нараснало над 11 млн. барела дневно през юни, а това в Саудитска Арабия – над 10 млн. барела.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 10:49 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още