IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Amazon се доближават до нов рекорд

Причината е писмото на Джеф Безос до акционерите и силния ръст на абонатите на Prime

08:48 | 20.04.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Акциите на Amazon.com Inc. достигнаха ръст от 2,7% в сесията в четвъртък достигайки почти рекорда си от 12 март, след като основателят и главен изпълнителен директор Джеф Безос изготви писмо до акционерите, в което твърди, че компанията има повече от 100 милиона потребители на Prime. Ръстът се случва в иначе недобър ден за акциите "FAANG" ––Facebook, Apple, Amazon, Netflix и Google на Alphabet. Писмото беше посрещнато с топла реакция от Wall Street, коментира Bloomberg. 

За Amazon постижението е "важно", тъй като членовете на Prime харчат почти двойно повече пари годишно от нечленуващите членове, пише анализаторът на Aegis Capital Виктор Антъни. Въпреки че на гиганта в търговията бяха нужни 13 години – от дебюта на услугата през 2005 г. досега, за да достигне този крайъгълен камък, Антъни предрича, че концернът ще стигне 150 млн. абоната на Prime в следващите 3 години, особено с помощта на специалния Prime Day, който се организира веднъж годишно.

Джъстин Поуст от Bof смята, че членовете ще са 137 милиона до края на годината, тъй като видео стриймингът продължава да привлича нови потребители и да запазва съществуващите.

Amazon пазеше броя на абонатите си в строга тайна, принуждавайки анализаторите да изчисляват цифрата на основа на пазарни проучвания. Коментарите на Безос показват, че базираната в Сиатъл компания продава Prime и в чужбина, демонстрирайки, че може да възпроизведе американския си успех и там, казва Рю Хотови, анализатор в Morningstar Inc. Amazon е на загуба заради международната си експанзия, но инвеститорите ще търпят това, ако има силен ръст на абонатите на Prime, казва той.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:57 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Технологии виж още

Коментари

Финанси виж още