Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Технологии

Evrotrust e победител в българското състезание на Elevator Lab

Стартъпът се класира на полуфинала на глобалната програма на финтек акселератора на Райфайзенбанк, където ще се конкурира с иновативни проекти от цял свят

Evrotrust e победител в българското състезание на Elevator Lab

Оливър Рьогл, главен изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България), връчва наградата на стартъпа - победител в българския конкурс на Elevator Lab. Снимка: Райфазенбанк (България)

Evrotrust е победител в Elevator Lab България 2018 – регионалното предизвикателство в рамките на най-големия финтек акселератор в Централна и Източна Европа, създаден от Райфайзен Банк Интернешънъл.

Компанията спечели с проект за биометричо оторизиране на трети страни пред банката в конкуренция с иновативни идеи на още четири финалиста - Log Sentinel, Risk Labs, Scale Focus и My Cloud Quant, съобщиха от Райфайзенбанк (България).

Още по темата

Победителят получава парична награда в размер на 5 хил. евро, както и право за участие директно за полуфинала на глобалната програма, където ще се конкурира с финтек проекти от цял свят.

Ако се нареди сред отличените в Elevator Lab 2018, иновацията на Evrotrust може да стане достъпна за над 16,6 млн. клиенти на Групата Райфайзен.

„Тази година регистрирахме двойно по-голям интерес към българското предизвикателство на програмата – над 30 компании заявиха участие, а 16 от тях кандидатстваха със своите финтек иновативни идеи. Изборът на журито се спря на проекта, който има най-голям потенциал да достигне до финала на глобалното състезание и да бъде внедрен в работата на банките от Групата Райфайзен“, каза Даниел Алексиев, началник отдел Дигитално банкиране и иновации в Райфайзенбанк и ръководител на проекта Elevator Lab България 2018.

„Благодарни сме на екипа на Райфайзенбнак и експертите от журито за менторската подкрепа и насоки по време на програмата. Нашата стартъп идея може да бъде реализирана само с подкрепата на утвърдена компания като Райфайзен“ – заяви Константин Безуханов от Evrotrust.

Полуфиналната фаза на глобалната програма с участието на Evrotrust ще се проведе под формата на видео интервюта в началото на септември.

Заедно с победителя в регионалното състезание, който ще представи България на международната сцена, Райфайзенбанк (България) отличи и проекта на Log Sentinel за проект за надеждно съхраняване на системни логове в блокчейн.

Иновацията е впечатлила членовете на журито от ръководството на банката, които виждат потенциал за съвместно сътрудничество с компанията на местно ниво в България.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Деляна Петкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Технологии
Кадър на деня за 10 май