Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Технологии

HR-компанията Adecco купува „американската СофтУни“

Сделката за базираната в Ню Йорк General Assembly е за 412,5 млн. долара

HR-компанията Adecco купува „американската СофтУни“

Снимка: Ройтерс

Швейцарската компания Adecco, която набира служители на временен или постоянен трудов договор за големи предприятия, купува General Assembly – американски стартъп, който се занимава с IT преквалификация, за 412,5 млн. долара, съобщи самата Adecco в понеделник. 

Още по темата

General Assembly, основана през 2011 г. и със седалище в Ню Йорк, управлява 20 подразделения в целия свят, където обучава служители в умения като уеб програмиране, дизайн, дигитален маркетинг, анализ на данни и машинно обучение. Физическите лица могат да се записват в редовните курсове на General Assembly, като плащат такси, които често възлизат на над 10 000 долара за курс.

Базираната в Цюрих агенция за подбор на персонал Adecco заяви, че придобиването ще ѝ помогне да се утвърди като „лидер в бързоразвиващия се сегмент на преквалификацията" и да допълни услугите по човешки ресурси, които вече предлага. Според нея придобиването ще бъде с „умерен ефект" за резултатите на Adecco за 2018 г., а компанията ще се придържа към целите си след 2019 г.

Addeco заяви, че General Assembly е генерирала 30% годишно увеличение на приходите и че маржовете на печалба са над средната стойност за групата на Adecco. Приходите на General Assembly за 2017 г. възлизат на 100 млн. долара. Очаква се сделката да приключи през второто тримесечие на 2018 г., след като получи одобрение от регулаторните органи.

General Assembly продава своите услуги на корпорации, които искат да преквалифицират голям брой служители в нови дигитални умения. Компанията твърди, че сред нейните клиенти са около 300 от най-големите корпорации в света, включително козметичната компания L'Oreal и консултантската фирма Booz Allen Hamilton. Общо 50 000 души са минали през един от курсовете на компанията.

От основаването си компанията е получила финансиране за около 120 млн. долара под формата на рисков капитал от различни кредитори, включително Advance Publications, издателската и медийна компания, базирана в Ню Йорк, и Institutional Venture Partners,  базиран в Менло Парк, Калифорния, рисков инвеститор.

Adecco заяви още, че General Assembly ще продължи да функционира като отделно подразделение, ръководено от неговия основател и главен изпълнителен директор Джейк Шварц, който ще докладва на Серджо Пикарели, член на изпълнителния комитет на Adecco.

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Технологии
Нова работна група ще следи технологични монополи в САЩ