IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ericsson: 5G абонаментите в света ще достигнат 660 млн. до края на 2021 г.

Компанията повиши прогнозата си за абонаментите благодарение на по-голямото търсене на някои места

12:43 | 30.11.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Linus Hook/Bloomberg</em></p>

Снимка: Linus Hook/Bloomberg

Шведската компания Ericsson повиши прогнозата си за глобалните 5G абонаменти до 660 млн. до края на тази година, основавайки решението си с по-голямото от очакваното търсене в Китай и Северна Америка, предава Ройтерс.

Производителят на телекомуникационно оборудване, който по-рано прогнозира 580 млн. абонамента, заяви, че очаква 4,4 5G абонамента до края на 2027 г., което ще се равнява на близо половината от всички мобилни абонаменти по това време.

В двугодишния си доклад за мобилността Ericsson посочва, че голямото търсене в Северна Америка и Китай се дължи предимно на спадащите цени на 5G устройствата.

Въпреки че 5G ще се превърне в доминираща технология за мобилен достъп до 2027 г., Ericsson прогнозира, че 4G абонаментите ще достигнат пика си през четвъртото тримесечие на 2021 г., а след това ще започнат да намаляват, тъй като абонатите ще започнат да мигрират към 5G.

Ericsson, която се конкурира с китайската Huawei и с финландската Nokia, добавя, че 75% от населението на света ще има достъп до 5G покритие през 2027 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още