Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Видео

Какъв е потенциалът на технологиите в генетиката?

За науката може да се говори и на достъпен език, посочи Василена Вълчанова от Ratio.bg

гледано: 1332   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

За наука може да се говори на достъпен език и това се доказва всяка година с форума Ratio. Лекторите от този форум са не само изключително добри в своята сфера, но са и изключително добри презентатори, които успяват да представят своята материя на изключително достъпен език.

Още по темата

Това коментира Василена Вълчанова, организатор на конференцията за популярна наука Ratio.bg. Заедно с Джонатан Петит, лектор по генетика в Университета в Абърдийн, тя анализира постиженията на генетикатата в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Двамата коментираха технологиите за генно модифициране, които се развиват все по-бързо, включително теоретичните  промени в човешкото ДНК и т. нар. дизайнерски бебета.

Джонатан Петит сподели, че правителството на Великобритания миналата година е създало прецедент, след като позволило на два екипа от учени да работят върху човешки ембриони и да правят изследвания с тях, стига след това те да не бъдат импалнтирани и да не се развият.

„На този етап регулациите в повечето държави не позволяват да се създават генетични промени в човешки ембриони, които след това ще имат ефект върху следващите поколения“, посочи ученият.

Той напомни, че дори и в момента учените могат да предотвратят някой генетични заболявания.

 

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Надежда Бочева

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Видео
Кога ще бъде достигнат пълният потенциал на изкуствения интелект?