IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Унгария бе засегната от голяма кибератака от Азия

Нападението е било срещу финансови институции и Magyar Telekom

12:47 | 26.09.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Инфраструктура на унгарски финансови институции и на телекоми са били засегнати от голяма кибератака, извършена от компютърни сървъри, намиращи се в Русия, Китай и Виетнам, обяви телекомуникационната компания Magyar Telekom, цитирана от Ройтерс.

По-точно е извършена DDoS атака, при която хакерите са се опитали да сринат мрежата чрез необичайно големи нива на трафик на данни, за да я парализират.

Обемът на нападението е бил 10 пъти по-голям от обичайните DDoS атаки, разкри компанията.

„Това означава, че това е била една от най-големите хакерски атаки в историята на Унгария, както по размер, така и по сложност“, допълват от Magyar Telekom.

“Руски, китайски и виетнамски хакери са се опитали да проведат DDoS атака срещу унгарски финансови институции, но са се опитали да свалят и мрежите на Magyar Telekom”, гласи официалното изявление на компанията.

Нападението е извършено на няколко вълни. То е довело до проблеми с услугите на някои финансови институции и до временно спиране на услугите на Magyar Telekom в някои части на Будапеща, преди да бъде отблъснато от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още