Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

За начинаещи

Игровият подход като възможност за подобряване на образованието

Играта „ПраВодач“ е адаптирана за деца, но е напълно приложима и за възрастни хора, посочи Васил Стойнов, съосновател на сдружение, ориентирано към обучение

гледано: 3901   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Игровият подход, известен като „геймификейшън“, е един от възможните методи за подобряване на образованието и той може да бъде много добро допълнение към съществуващите образователни методи.Това каза съоснователят на сдружението „ПраВодач“ Васил Стойнов в предаването UpDate с водещ Бойчо Попов по Bloomberg TV Bulgaria.

Организацията започва дейността си през 2013 г. с идеята да обедини студенти от специалност "Право", които развиват българското образование, като ограмотяват ученици във връзка с проблематиката на гражданското общество.

Още по темата

„Основният проблем, който успяхме да идентифицираме, е, че хората в България невинаги имат висока правна култура“.

Така Васил Стойнов и екипът му започват да преподават в училища, главно в София, на ученици в 10-и, 11-и и 12-и клас „основни правни въпроси като принцип за разделение на властите, конституция, върховенство на закона, избирателна система, трудови права, европейско право и ЕС и други подобни теми“.

Подходът им е практически. Стойнов даде пример с часа за принципа на разделение на властите:

„Разделяме класа на три политически групи, които току-що са влезли в парламента след избори. Започваме часа с това, че най-възрастният в класа трябва да прочете клетвата, която народните представители полагат. След това минаваме към процедурата по избор на правителство, така че учениците трябва да започнат помежду си процедура по консултации и да излъчат министър-председател. Той пък от своя страна трябва да номинира свои министри, те биват избрани с мнозинство от учениците и след това минаваме процедурата по даване на законодателно предложение и приемане на закон“.

Васил Стойнов информира, че за да надгради проекта си, екипът на „ПраВодач“ създава специално мобилно приложение, което да служи за целите и мисията на организацията.

Играта „ПраВодач“ е адаптирана за деца, но е напълно приложима и за възрастни хора.

Цялото интервю вижте във видеото

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от