Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

За начинаещи

Млади професионалисти влизат в топ компании, без да излизат от дома си

Нов кариерен формат среща виртуално и дистанционно водещи компании и квалифицирани кандидати през април

Млади професионалисти влизат в топ компании, без да излизат от дома си

Снимка: Тук-там

На 13 и 14 април ще се проведе за пръв път новият онлайн формат за кариерно ориентиране - Кариерно Сафари, създаден от сдружение “Тук-Там”. Целта на Кариерно Сафари е да изгради качествена връзка между модерно мислещи компании и студенти и млади професионалисти с международен опит или образование, които търсят кариерно развитие обратно в България.  

Младите кандидати ще тръгнат по следите на новата си кариера, следвайки 5 виртуални кариерни пътеки: финанси, счетоводство и застраховане; инженерство и технологии; продажби; маркетинг и реклама; стартъп и НПО. За кандидатите Кариерно Сафари е начин да опознаят топ компании в България, да научат повече за кариерното развитие в страната и да решават реални бизнес казуси от сферата, в която планират да се развиват занапред. Компании, водещи в своята сфера, ще представят конкретни казуси от практиката си и ще покажат организационната си култура. Участниците ще изградят контакти с представителите на компаниите, както и с други млади професионалисти. Всичко това ще се случи дистанционно и във виртуална среда, която дава възможност за участие на българи от цял свят.  

“Такъв формат ти позволява да тестваш знанията и уменията си в истинска среда, да се запознаеш отблизо с компании, които те интересуват и да направиш контакти, които след време могат да ти бъдат много полезни. Това е и място да си свериш часовника, да видиш какви хора работят там, какво се цени като компетенции и да си дадеш сметка какво трябва да подобриш в себе си, за да си готов, когато те извикат на интервю. Убедена съм, че такава среща е от полза и за двете страни, не само за кандидатите, но и за самите компании,” споделя Екатерина Окова, координатор “Събития” в пространство за култура и иновации, чийто опит е от Испания. 

Достъп до онлайн събитието имат следващи или завършили студенти в чужбина, които търсят стаж или работа обратно в България, бивши и настоящи “Еразъм” студенти, студенти преминали поне един семестър в чужд университет и млади професионалисти с работен опит до 3 години извън България. Кандидатите ще имат достъп до Кариерно Сафари напълно безплатно, а техните CV и профил в LinkedIn ще бъдат предоставени на компаниите след събитието, с тяхно съгласие. Срокът за записвания е 11 април, а регистрацията е онлайн на https://guideme.bg/safari

Организаторите на Кариерно Сафари, сдружение “Тук-Там”, имат над 12 години опит в организирането на кариерни събития, като през 2019 г. поставиха началото и на професионалното събитие Кариерен Кошер, включващо кариерно изложение, богата семинарна програма, работилници, нетуъркинг възможности и още. От създаването си през 2008 г. Тук-Там се превръща в глобална общност от хора, които вярват в България и искат, от тук или там, заедно, да допринесат тя да е по-добро място за всички.

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

0
 
0
 
2
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Много добра идея! Поздравления! С нетърпение очаквам по-подробно интро или достъп до повече информация.
0
 
0
 
1
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Не е зле тъпите ви *** да си оправят линка към Сафари-сайта. Омръзна ми все да влизам на някого в електронната поща...

Още от За начинаещи
ВУЗФ представя онлайн програмите за новата учебна година