IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как Pokemon Go се превръща в златна мина за играчите?

Продажбите на вече развити акаунти не подминаха и новата игра на Nintendo

15:54 | 24.07.16 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Огромният интерес към „Pokemon Go” изкушава опитните играчи да печелят от продажбата на акаунти, които вече са развити, пише Wall Street Journal.

Както при много други видео игри, играчите на Pokemon Go стартират с ограничени сили, а с течение на играта трупат нови. Някои играчи предпочитат краткия път директно към развитите акаунти, а други са готови да им продадат такива.

В сайтове като Craiglist, eBay и други онлайн магазини има десетки реклами, предлагащи да започнете Pokemon Go от по-високо ниво.

Хиеу Хюн от Силвър Спринг, Мериленд, твърди, че е похарчил 100 долара за акаунт, който е на 12 ниво.

„Нямам време да стигна толкова напред“, коментора той.

Pokemon Go се превърна в световна сензация, след като беше пусната в САЩ на 6 юли. Постепенно тя се появява и в Европа, докато феновете в Азия вече нямат търпение да се доберат до мобилната игра с разширена реалност.

Джаксън Уеърс, който е прекарал около 15 часа в събирането на над 50 Покемона и 300 елемента вътре в играта, твърди, че е продал за 50 долара своя акаунт в Google, с който е влизал в приложението. Говорителят на Google твърди, че правилата на Gmail не позволяват купуването и продаването на акаунти, а компанията предприема необходимите мерки, когато засече нередности.

Уеърс се е присъединил към 20-годишният пазар на продажбата на акаунти за игри. Макар че няма потвърдени данни, анализаторът на Wedbush Securities Майкъл Патчър оценява глобалните им продажби на над 1 млрд. долара.

Шейн Джефри от Портланд, Орегон, твърди, че печели по около 65 хил. долара годишно от купуването и препродаването на акаунти за “World of Warcraft” на Activision Blizzard. 30-годишният програмист е започнал да се занимава с този страничен бизнес, докато е бил в колежа.

„Завърших без никакви дългове“, коментира той.

Продаването на акаунти не е незаконно в САЩ, но в повечето случаи нарушава правата на разработчиците на игри и на утвърдени места за търговия като eBay. Акаунтите за игри обикновено са собственост на компаниите, а не на играчите. Обичайно наказанието пък е блокиране.

Говорителят на eBay твърди, че предлагането на акаунти в сайта е забранено. Craiglist не е отговорила на запитването за коментар.

Представител на Blizzard заяви, че споделянето на данни за акаунти често води до злоупотреби с данни, а компанията прави усилия да спре всичко това. И все пак не липсват хора, които продължават да продават акаунтите си. Проследяването им може да отнеме много време, твърди Джош Кинг, адвокат от Сиатъл, занимаващ се с интернет и медийно право.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:39 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 0
Snipe
преди 7 години
Продал акаунт за 50$, а вложил 15 часа труд... Златна мина, две мнения няма...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 0
4i4o_Pay
преди 7 години
Да похарчиш реални пари е едно, а да похарчиш парите на мама и тате - това са виртуални пари :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 0
RedBot
преди 7 години
Да похарчиш реални пари за виртуално предимство в електронна игра ???Явно остарявам... :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още