IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Беноа Кьоре порица икономическата изолация

По време на посещение в Ню Йорк той се застъпи за глобализацията като двигател на икономическото развитие

20:32 | 19.04.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Беноа Кьоре, който е член на Изпълнителния съвет на Европейската централна банка (ЕЦБ), защити глобализацията и изтъкна важността на международното сътрудничество, пише Ройтерс. Кьоре коментира, че икономическата изолация ще се отрази най-зле на най-бедните членове на обществото.

Кьоре подчерта, че съдействието и толерантността на международно ниво са ключови за икономическия растеж, а протекционизмът и едностранната дерегулация могат да донесат облаги само в краткосрочен план за сметка на дългосрочната финансова стабилност.

Установеният ред е изправен пред най-голямото си предизвикателство от десетилетия. Политиката на протекционизъм, която администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп предлага, излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз и предстоящите избори във Франция, където някои от кандидатите се обявяват за изместване на икономическата политика към изолация, застрашават статуквото.

“Легитимността и изгодите на международното сътрудничество са поставени под въпрос, затова е изключително важно да защитим ценностите, които стоят в основата на световното икономическо управление”, заяви Кьоре.

Според Кьоре финансовите дерегулации, които администрацията на Тръмп предлага, ще доведат до същите действия от страна на останалите държави в света.

“В краткосрочен план финансовите дерегулации ще донесат бързи финансови ползи, но в дългосрочен план те ще навредят на финансовата стабилност и на икономическия растеж. Негативните ефекти ще се почувства на световно ниво, а крайният резултат ще бъде, че най-уязвимите членове на обществото ще пострадат най-много”, допълни той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:04 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
scott
преди 7 години
глобализасион беше измислена в сащ.там извлекоха най-много ползи. Вече измислиха друго: деглобализасион. Пак - за да им донесе предимства и най.много ползи.Ти си кат ено обезгравено тело, дет си търси нова глава....сори монтирахме я на робот. съга, да точно съгъ, ше продаваме телото на килограм месо и метър кожа и това е. промената е болезнена. томахока я възвести инема връщане назад.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още