IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За седмица полицията засича по 500 шофьори без книжка

Над 300 хил. са регистрираните у нас автомобили за 2016 година

17:50 | 13.02.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

За седмица полицията засича по 500 души, които шофират без книжка, употребили алкохол или дрогирани. Данните бяха съобщени от директора на Главна дирекция "Национална полиция" Христо Терзийски на дискусия за войната по пътищата, организиран от в. „24 часа“, съобщи БНР.

Само 150 от заловените обаче са собственици на колите, които шофират, като единствено към тях могат да бъдат прилагани мерките от новия Закон за движение по пътищата - изземане на номерата на автомобилите.

От МВР отчитат намаление на броя на ранените по пътищата на страната за първите дни на 2017 година. Главният секретар на МВР Георги Костов обяви, че от началото на 2017 година в страната са станали 415 тежки катастрофи с 32-ма загинали. Той допълни, че ранените при тези катастрофи са с 126 по-малко от ранените в същия период на 2016 година. 

Над 300 хил. са регистрираните у нас автомобили за 2016 година, каза директорът на "Пътна полиция" комисар Бойко Рановски. 

През 2016 година са отчетени 7404 тежки пътнотранспортни произшествия в страната със 708 загинали.
Георги Тодоров, заместник-министър на транспорта, обясни, че предстои разработването на единен софтуер за годишните технически прегледи.

При техническите прегледи данните от уредите ще бъдат онлайн регистрирани в централната система на ИА „Автомобилна администрация“. Платформата автоматично ще определя валидността на прегледа, каза Тодоров, цитиран от транспортното министерство.

В момента данните от измерванията се съхраняват в техническите пунктове, което позволява промяна на стойностите им или въвеждане на фиктивни прегледи.

По темата за обучението на водачите Георги Тодоров обяви, че в началото на март се очаква да заработи новата електронна система за контрол на всички теоретични изпити.

Те ще се провеждат в специално оборудвани изпитни центрове в областните отдели на ИА „Автомобилна администрация“.

Преди и по време на изпита всички кандидати ще бъдат проверявани със скенери и специална техника за наличието на устройства за подсказване и преписване.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:46 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Автомобили виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Stone_Kold
преди 7 години
Бе кви софтуери кви глупости?кат само се чуди как да се възползва от тенденцията пияни и дрогирани да карат за да печелят от глобите да не мислите че им пука за загиналите и ранените?боли ги косматия за народа гледат само да прибират милионите от глоби и са наясно че не могат да контролират пияни и дрогирани
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още