IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С 25% са скочили посещенията на Сирия през първото полугодие

530 хил. души са посетили страната през първата половина на 2017 г.

17:35 | 06.08.17 г. 1
<p>
	<em>Кадър от Алепо. Снимка: Ройтерс</em></p>

Кадър от Алепо. Снимка: Ройтерс

Сирийското министерство на туризма съобщи, че посещенията в Сирия са скочили с 25 на сто до момента тази година, предаде AP.

Ресорният министър Бишар Рияд Язиджи посочи, че 530 хил. души са посетили страната през първата половина на 2017 година, което е с една четвърт над равнището за същия период на 2016 г. Съобщението бе разпространено днес от държавните медии, предаде БТА.

В Сирия се намират редица мюсюлмански светилища и свети места, привличащи религиозни поклонници от целия Близък изток. Тя е особено популярна за шиитските богомолци, идващи от Ливан, Ирак, Иран и по-далеч.

Миналата година проправителствените сили, подкрепяни от руските военновъздушни сили, успяха да си върнат от сирийската опозиция доста оспорвани места, донасяйки относително спокойствие на двата най-големи града - Алепо и Дамаск тази година, припомня агенцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

1
rate up comment 9 rate down comment 2
michaelis12
преди 6 години
добре, че са орддите от Масква за да имат тия държава щот Сашш ги разтуриха от "Демокрация" с брадати клонинги. Чичо Путин Veni Vidi Vici и сложи край на доктрината на еврейна Волфовиц, за добре свършена раота има покана и от Либия и Ирак да им погостува ......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още